Pamięć cache pozwala na przyspieszenie działania sklepu poprzez zapisywanie ostatnio wysyłanych elementów. Pozwala to na skrócenie czasu potrzebnego na załadowanie informacji (np. karty produktu).

W sytuacji, kiedy wprowadzasz w sklepie zmiany (dodajesz produkty, zmieniasz zdjęcia czy aktualizujesz konfigurację), powinieneś wyczyścić zawartość pamięci cache. W tym celu:

 

  1. Przejdź do opcji menu „Konfiguracja” -> „Administracja, system” -> „Pamięć cache”.
  2. Zaznacz elementy, które chcesz usunąć z pamięci cache.
    cache
  3. Kliknij przycisk “Wyczyść”, aby usunąć wybrane elementy z pamięci cache sklepu.
    wyczysc
  • Czy artykuł był pomocny?
  • TAK   Nie